Aktualności

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

  • 17-06-2021
  • Autor: Krystian Dybek
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego zaprasza do udziału w XX edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Konkurs odbędzie się 7 sierpnia 2021 r. podczas XI edycji Regionalnych Spotkań z Żywnością Tradycyjną i Ekologiczną na "Pograniczu Kultur" w Gospodarstwie Agroturystycznym „KARCZMA KALISKA” w Szadku, gmina Ceków-Kolonia, powiat kaliski.
 
 
 
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:
1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy 
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:
1. Produkty i przetwory mięsne
2. Produkty i przetwory z ryb
3. Produkty mleczne
4. Miody
II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
1. Przetwory owocowe
2. Przetwory warzywne
3. Produkty zbożowe
 4. Wyroby cukiernicze
III. Napoje regionalne:
1. Napoje bezalkoholowe
2. Napoje alkoholowe
IV. Inne produkty regionalne.
2. Na najlepszą potrawę regionalną
Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich, spełniające kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia.
Więcej informacji w załączonym pliku do pobrania oraz na stronie:
 
 

Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją